• UPV‐ Facultad de Telecomunicaciones
  • UPV‐ Facultad de Telecomunicaciones
  • UPV‐ Facultad de Telecomunicaciones
  • UPV‐ Facultad de Telecomunicaciones
  • UPV‐ Facultad de Telecomunicaciones
Project

Telecommunications Faculty, Valencia Polytechnic University.

Architect

Vicente Correll, Joaquín Monfort y Jose Vicente Palacios

Date
Category
Education centers
About This Project
  • Curtain wall.
  • Aluminum joinery.
  • Walkway connecting buildings.
  • Indoor and outdoor railings.
  • Glass courtyards.
  • Composite panel enclosures.
  • Steel entrance doors Economy 50 system.
  • Aluminum entrance doors and security..

 

Specific solutions:

We can emphasize the creation of a reinforced aluminum profile, which  allowed the modular implementation of the south façade, with the consequent reduction in costs and ensured the structural needs.

 

Also very important, walkways on the main facade specifically designed and fully integrated into the curtain wall and the connecting walkway between buildings. All these elements, required a hard work CAD design, structural calculations and accurate.